Categorieën
Uncategorized

Welke Energie voor de Consument

Welke Energie is een  “non profit” onafhankelijke energie vergelijker voor de consument. Waar u alle energieleveranciers naast elkaar kunt vergelijken op prijs en milieuvriendelijkheid.

Voordelen:
– Direct zelf regelen bij de energieleverancier van uw keuze.
– Geen tussenpersonen die uw gegevens heeft opgeslagen.
– Geen telefoontjes van callcentres die u constant bellen om over te stappen.
– Ieder jaar verzekerd van de goedkoopste energieleverancier.
– Ieder jaar een welkomstcadeau van tussen de €200,- tot €300,-
– Alles in eigen hand!
– Transparant en eerlijk.
– Binnen 5 minuten geregeld.

U kunt hiermee zelf ieder jaar bekijken welke energieleverancier voor u het voordeligst is en het beste bij u past. Wanneer u ieder jaar overstapt ontvangt u een welkomst cadeau van tussen de €200,- tot €300,- per jaar van de goedkoopste energieleverancier van dat moment.
Het welkomst cadeau kan u aan het eind van het jaar op uw bankrekening laten storten of u kan uw maandelijkse premie ermee verlagen.

Overstappen is nooit noodzakelijk, maar waarom meer betalen dan nodig is. Dat zou betekenen dat u ieder jaar een bedrag van tussen de €200,- tot €300,- laat liggen en daar kan u beter zelf wat leuks mee doen, toch?

Het welkomst cadeau is normaal de salaris van de tussenpersoon, en dat gaat nu naar u!

Veel plezier ermee!

Categorieën
Business

Onderzoek en technologie Zonne-energie

ECN werkt met bedrijven aan nieuwe technologie voor zonne-energie en verbetering van huidige zonnepanelen: kristallijn silicium en dunne films. De mogelijkheden voor verdere kostenverlaging, rendementsverhoging en volumegroei zijn enorm.
Zonne-energie is nog lang niet uitontwikkeld. ECN verkent met haar (onderzoek)partners de mogelijkheden voor compleet nieuwe, potentieel zeer efficiënte en goedkope soorten cellen en panelen. Daarnaast staat onderzoek naar nieuwe toepassingen voor zonne-energie hoog op de agenda.

Twee programmalijnen
Het onderzoek van ECN is gebaseerd op twee programmalijnen die samenvallen met de prioriteitsgebieden van de TKI Solar Energy:

1. Technologieën voor opwekking van zonnestroom

Wafergebaseerde silicium PV-technologieën
Dunne-film PV-technologieën
2. Integratie van zonnestroomsystemen

Fysieke integratie
Elektrische integratie
Ondersteunend programma
Naast onderzoek op basis van bovengenoemde programmalijnen ontwikkelt ECN in een ondersteunend programma kennis voor:

Geavanceerde meettechnieken en simulatiemodellen
Programmavernieuwing: verkenning van nieuwe onderzoeksgebieden en technologieën
Meer leest u in de brochure over kristallijn-silicium- en dunne-film-zonnecellen of in het onderzoeksprogramma van ECN.

Categorieën
Business

Energie in 2018 weer flink stuk duurder door nieuw Kabinet

Regeerakkoord: Energierekening na 2018 € 150,- hoger

12 oktober 2017, door Jolanda van Es

Afgelopen week meldde Pricewise al dat de energierekening in 2018 voor een gemiddeld huishouden € 70,- hoger wordt door stijgingen van de energiebelasting en de Opslag Duurzame Energie (ODE). Nu blijkt uit het regeerakkoord dat de stijging na 2018 nog veel hoger uitpakt, met in totaal € 150,- per huishouden. Dit komt doordat er een verschuiving in de energiebelasting plaatsvindt, die leidt tot € 24,- extra aan energiebelasting. Daarnaast gaat belastingvermindering op elektriciteit omlaag van € 373,- naar € 311,-. Huishoudens gaan dus meer betalen, en krijgen minder terug. Dat blijkt uit nieuwe berekeningen van onafhankelijke vergelijkingssite Pricewise op basis van het regeerakkoord dat dinsdag gepresenteerd werd.
Extra verhoging energiebelasting

In 2018 en 2019 stijgt de energiebelasting tijdelijk door een maatregel uit het energieakkoord. Dit zorgt voor € 20,- extra kosten op de energierekening, berekende Pricewise afgelopen week. Daar komt nu dus nog een extra belastingverhoging bij, die naar verwachting na 2018 ingaat. In het regeerakkoord wordt namelijk een andere verdeling van de energiebelasting aangekondigd. Gas wordt zwaarder belast met 3 cent per m³. Elektriciteit wordt met 0,72 cent minder belast per kWh. Een gemiddeld huishouden met een verbruik van 1.500 m³ gas en 3.500 kWh stroom gaat hierdoor € 24,- meer betalen, waardoor het totaal aan extra energiebelasting op € 44,- komt.
Verlaging belastingvermindering op elektriciteit

Dat is nog niet alles. Om huishoudens tegemoet te komen in de kosten voor energie, krijgt iedereen die een elektriciteitsaansluiting heeft € 373,- belastingvermindering in 2017. In het regeerakkoord staat dat deze belastingvermindering omlaaggaat naar € 311,-, naar verwachting vanaf 2019. Huishoudens krijgen hierdoor € 62,- minder terug op hun energierekening. “Dit is vooral nadelig voor de lagere inkomens,” vertelt Hans de Kok, directeur van Pricewise. “Deze belastingvermindering is destijds door de overheid ingevoerd omdat een deel van het energieverbruik wordt gezien als basisbehoefte. De overheid komt inwoners daarom tegemoet met een vaste vermindering per huishouden. Doordat het een vast bedrag is, hebben huishoudens met een lager inkomen hier relatief meer profijt van dan hogere inkomens. De lage inkomens zullen dus naar verhouding meer last hebben van de verlaging van de belastingvermindering.”
Verhoging ODE

Naast de verhoging van energiebelastingen en de verlaging van de belastingvermindering staat er ook nog een verhoging van de ODE op het programma, hier ligt een wetsvoorstel van minister Kamp over klaar. Deze verhoging zorgt voor nog eens € 47,- extra kosten in 2018. In totaal komt de energierekening van een gemiddeld huishouden in 2019 dus minstens € 154,- hoger te liggen dan dit jaar.

Categorieën
Business

Hanzehogeschool Groningen en Provincie Drenthe helpen 10.000 huishoudens met het besparen van energie

De provincie Drenthe heeft het lectoraat Communication, behaviour & the sustainable society van de Hanzehogeschool Groningen een subsidie verleend van € 128.500,- om gedurende twee jaar 10.000 huishoudens te helpen met het besparen van energie.

In 2015 vroeg de provincie onderzoekers van de Hanzehogeschool Groningen mee te denken over mogelijkheden om de energietransitie in Drenthe te versnellen. Door praktijkgericht onderzoek hebben onderzoekers en studenten een paar acties ontwikkeld en getest, zoals Speur de Energieslurper. Tijdens deze actie gaan bewoners op zoek naar de grootste energieslurper in hun woning, delen ze de resultaten met elkaar en verkennen ze samen met de onderzoekers mogelijkheden om energie te besparen.

Speur de Energieslurper werd in eerste instantie getest in vier Drentse dorpen (Bunne, Donderen, Peize, Yde). De resultaten waren positief: de deelnemers vonden de actie leuk, kregen meer inzicht in hun energiegebruik en waren in staat op eenvoudige wijze energie te besparen. De provincie Drenthe, de Hanzehogeschool Groningen en een paar praktijkpartners zoals de netbeheerders N.V. Nederlandse Gasunie en Enexis Groep waren enthousiast en stelden de actie vervolgens beschikbaar voor hun eigen personeel. Inmiddels hebben meer dan 1.000 huishoudens, verspreid over heel Nederland, deelgenomen. De Provincie Drenthe wil nu de actie graag beschikbaar stellen voor grotere groepen inwoners.

De beide lectoren die betrokken zijn bij het lectoraat, Wim Elving (specialist in communicatie) en Carina Wiekens (specialist in gedragsverandering) zijn blij met deze stap. “Vrijwel iedereen wil graag een duurzame samenleving, alleen de inzichten in hoe die samenleving er precies uit moet zien en hoe we dat moeten bereiken, verschillen. Deze subsidie stelt ons in staat om een grote groep inwoners bij de energietransitie te betrekken en samen uit te zoeken hoe we een provincie als Drenthe kunnen verduurzamen.” De acties die het lectoraat ontwikkelt, hebben allemaal gemeen dat ze mensen in staat stellen zelf de regie te voeren. “De meeste mensen weten niet precies waar het energiegebruik in hun woning zit. Hoeveel draagt een wasmachine bijvoorbeeld bij aan de totale energierekening? Door dit op eenvoudige wijze inzichtelijk te maken, krijgen mensen meer grip op hun energiegebruik.”